Xàbia competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de Ecovidrio premia el reciclatge del sector hostaler

14 jul 2021

L'Ajuntament de Xàbia participarà en la nova campanya “Banderes Verdes” llançada per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya. La iniciativa té com a objectiu guardonar l'esforç de l'hostaleria local i l'activisme dels municipis costaners en pro de la transició verda. Comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, entre els quals es troba Xàbia i un total de 100 establiments hostalers de la localitat.

El repte tracta d'incrementar els nivells de recollida selectiva d'envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a arrabassar la Bandera Verda a Dénia i Benidorm, guanyadors de l'última edició.

Banderes Verdes té la singularitat d'involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d'una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d'un sol ús, per la qual cosa és clau per a generar una transició real cap a un model d'economia circular.

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers participants la separació d'envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i entregarà als hostalers, de manera gratuïta, poals per a facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l'entitat recorrerà els establiments hostalers per a informar de la campanya i fomentar la participació. A més, realitzarà un control de diari dels volums d'ompliment per a adaptar les rutes de recollida si és necessari.

 

El reciclatge d'envasos de vidre a Xàbia

En 2020, els ciutadans de Xàbia van reciclar fins a 1.469.854 kg de residus d'envasos de vidre, la qual cosa suposa 52,5 kg/habitant. Amb més de 241 contenidors, en la localitat ja hi ha un iglú per cada 116 habitants.