Xàbia destina 1’1 milions a dos noves convocatòries d'ajudes municipals per a comerços locals i sectors afectats per la covid

06 jul 2021 El divendres se celebra un ple per a aprovar les bases de la línia Recuperem Xàbia II

L'Ajuntament de Xàbia celebra aquest divendres un ple extraordinari per a sotmetre a votació les bases de les ajudes econòmiques Recuperem Xàbia II, dirigides a autònoms i pimes amb domicili fiscal a Xàbia que desenvolupen activitats relacionades amb les celebracions públiques i privades, així com comerç o activitats que van quedar fora d'altres ajudes (comerços de roba, tocats, perfumeries, articles de llar i paraments, tèxtils i restauració, marroquineria, galeries d'art, botigues de joguets, floristeries, massatgistes, maquilladores i esteticistes, costura, perruqueria, salons de bellesa, acadèmies d'ensenyament, docents. També per a les pimes, amb més de 10 treballadors, dedicades a activitats vinculades a l'hostaleria o cultura (veure annex II).

En cas d'aprovar-se, s'iniciarà un termini de 30 dies en exposició al públic i quan se supere aquesta fase s'obrirà el termini per a sol·licitar-les.

El Consistori ha consignat una partida de 600.000 euros per a aquestes ajudes, d'un mínim de 2.000 euros i paral·lelament té altres 500.000 euros reservats per a la segona fase d'una altra línia d'ajudes lligada al pla autonòmic Parentesis II, que també està en fase de preparació i obrirà el termini de presentació de sol·licituds en breu.

Els beneficiaris d'aquesta línia vénen marcats per la Generalitat i és específica per a empreses d'arts gràfiques, joieries, comerços a l'engròs i per menor de begudes i tabacs, pastisseries, merceries, corseteries, papereries i llibreries, botigues de calçat, bosses o articles en pell, rellotgeries, premsa, serveis fotogràfics, bugaderies o lloguers de béns de consum.

Segons explica el regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, entre les dues convocatòries es dóna cobertura a gran part del xicotet comerç i a empreses de serveis que també han resultat perjudicats per la crisi i que van quedar fora de la primera línia d'ajudes Parèntesis. Igual que en l'anterior convocatòria, des del Consistori s'aconsella als sol·licitants que presenten la màxima justificació de despeses subvencionables ja que, encara que l'ajuda mínima és de 2.000 euros, en cas d’excedent, es repartirà tota la partida pressupostària mobilitzada de manera proporcional entre els beneficiaris.

Davant qualsevol dubte, els interessats poden demanar més informació a través del correu recuperemxabia@ajxabia.org