La cultura agafa ritme a Xàbia amb l'IV Festival Àgora Actual Percussió

05 jul 2021 El dijous i el dissabte hi haurà concerts al pati del CEIP Port de Xàbia

El Àgora Actual Percussió torna aquesta setmana a Xàbia en el seu vessant de festival per a integrar la música contemporània per a percussió en la programació cultural de l'estiu.

Es tracta de la IV edició d'aquest festival lligat a la nova creació i interpretació de la música per a percussió i per a enguany proposa dos concerts.

El dijous, 8 de juliol, Projecte SoXXI presenta Wemilere, un monogràfic del compositor Louis Aguirre per a ensemble de 7 percussionistes amb la col·laboració especial d'un solista de saxofó. Es tracta d'un espectacle de sonoritats ancestrals, virtuosísticament extrem que no deixarà a ningú indiferent.

El segon dels concerts serà el dissabte, 10 de juliol, a càrrec del duo Neopercusión en col·laboració amb l'Institut Stocos; oferiran The Hidden Resonances of Moving Bodies, un projecte que combina música i dansa contemporània, la relació entre cos i so explotada gràcies a una tecnologia que possibilita la transformació del moviment corporal dels ballarins en so, i permet als percussionistes expandir la seua tècnica més enllà de la relació física amb els seus instruments.

Tots dos concerts seran a les 22’30 hores al pati del CEIP Port de Xàbia, amb aforament limitat i entrada gratuïta. Per a la reserva anticipada d'invitacions, els interessats poden contactar amb Cultura en reservacultura@ajxabia.org o el telèfon 96 57 94 344.