Xàbia activa aquest cap de setmana el control de cales i el servei de socorrisme

16 jun 2021 Comença a instal·lar-se el nou abalisament del litoral

A partir d'aquest cap de setmana, l'Ajuntament de Xàbia activa les barreres de control d'accés en les cales Granadella, Portitxol i Ambolo. Es tracta de la primera fase del servei de vigilància de seguretat i control d'aforament en el litoral, una mesura que durant juny estarà activa només els caps de setmana i tracta d'afavorir un ús responsable i sostenible dels espais naturals, evitant col·lapses per trànsit i altres situacions de risc en la seguretat de l'entorn de les cales.

Les barreres de Granadella i Portitxol es baixaran quan les zones d'aparcament estiguen completes, mentre que la d’Ambolo servirà per a impedir l'accés en vehicles i informar que la cala està tancada al bany per risc de despreniments.

El servei, que a partir de l'1 de juliol serà diari, també s'ampliarà amb informadors a peu de platja per a controlar aforaments i recordar als usuaris les condicions d'ús dels espais citats i de les mesures de seguretat i les vinculades a la Covid. Aquest es prestarà en l'Arenal i La Grava, a més de les cales Granadella, Portitxol o Barraca i –com a novetat- en la Cala Blanca.

També està actiu des d'ahir 15 de juny el sistema de control i reserva prèvia per a visitar la Cova Tallada que gestiona el parc natural del Montgó i al qual des d'enguany l'Ajuntament de Xàbia aporta personal per a ampliar l'horari a matí i vesprada.

Un altre servei de platges que arranca aquest cap de setmana és el d'assistència, salvament, socorrisme i transport sanitari terrestre a les platges i el seu entorn, que presta Creu Roja Xàbia.

El 19 de juny obrin els llocs de socors en La Grava, Arenal, Portitxol i Granadella (en horari d'11 a 19 hores i tots els dies de la setmana), mentre que en el Benissero només estarà actiu en caps de setmana. A partir de juliol el servei ja serà diari en totes les postes i amb major horari.

També aquesta setmana ha començat a instal·lar-se el nou abalisament del litoral, un sistema de protecció dels fons marins, coves i zones de bany que començarà a desplegar-se pels punts més sensibles i amb major freqüentació d'embarcacions.