La Biblioteca de Xàbia incorpora als seus fons una col·lecció del poeta José Albi donada per la seua família

16 jun 2021

La Biblioteca Pública de Xàbia ha rebut una valuosa donació de la família del poeta José Albi formada per 17 publicacions del prestigiós autor.

Ha sigut Fernando Albi, fill de l'escriptor, qui ha realitzat aquesta donació en la qual destaca el número 23 de la revista “Verb” (publicada en 1952) de la qual José Albi era director i en la qual signa junt a Joan Fuster un monogràfic sobre el surrealisme.

Tal com detallen des de la Biblioteca, també figura la seua tesi doctoral, realitzada sobre el pintor valencià Joan de Joanes i el seu cercle artístic, publicada en 1979.

A més, hi ha llibres de poemes que van des dels anys 1960 a 1990, així com de l'any 2000 a 2008. Els volums entregats se sumen als que ja figuren de l'autor en el fons local de la Biblioteca i serviran per a difondre l'obra del poeta i donar-la a conéixer.

José Albi Fita va nàixer a València el 1922, encara que ha estat sempre molt vinculat a Xàbia, on va morir el 2010. És considerat com un dels millors poetes de la postguerra i ha sigut guardonat amb el premi de les Lletres de la Generalitat Valenciana el 2002. També va rebre el premi Lluis Guarner de la Conselleria de Cultura el 1999.