61 comerços participen aquest dissabte en la I fira de l'estoc que impulsa Xàbia a nivell comarcal

01 jun 2021 L'esdeveniment es desenvoluparà a partir de les 10 hores en la plaça de la Constitució

La plaça de la Constitució de Xàbia acull aquest dissabte un esdeveniment de promoció del xicotet comerç a nivell comarcal. Es tracta de la I Fira de l'Estoc de la Marina Alta, una activitat impulsada per les associacions de comerciants del municipi amb la col·laboració de la regidoria de Foment Econòmic.

La regidora Marta Bañuls ha avançat que l'esdeveniment ha aconseguit una gran acollida i comptarà amb 61 llocs de comerços de diferents municipis. 22 d'ells corresponen a botigues locals i la resta arribarà de Pego, Teulada-Moraira, Benissa, Ondara, Pedreguer, Gata de Gorgos, El Verger, el Poble Nou de Benitatxell i Dénia.

Bañuls ha recordat que el xicotet comerç és un sector que ha patit molt durant la pandèmia i que, entre tancaments i restriccions, s'ha quedat amb molt de producte sense vendre en els seus magatzems. És per això que l'Ajuntament ha posat tots els mitjans per a facilitar aquest esdeveniment i vol animar a tots els veïns a passar-se per la fira a comprar i demostrar així el seu suport a les botigues que ofereixen proximitat i qualitat.

També és una acció per a “fer comarca” i donar a conèixer les botigues dels pobles d’al voltant. En aquest sentit, ha emplaçat a altres poblacions a programar fires similars i així crear un circuit en el qual es puga promocionar tot el comerç minorista de la Marina Alta.

La regidora ha explicat que la fira serà en la plaça de la Constitució –de 10 a 22 hores- i seguirà el mateix esquema i els mateixos protocols de seguretat que el mercat ambulant setmanal: control d'aforament, circuit marcat per a indicar direcció de la visita i distància entre els llocs. També s'espera que servisca com a reclam i que els assistents acaben gaudint també de l'hostaleria local.

L'alcalde, José Chulvi, ha emplaçat a tots els veïns a recolzar al xicotet comerç en aquests moments tan complicats, deixant clar que són aquestes botigues les que donen vida i ajuden a dinamitzar els barris i les zones turístiques.

Chulvi ha felicitat les associacions per la iniciativa i agraït la resposta obtinguda del comerç d'altres poblacions. El primer edil ha recalcat les comoditats que ofereix la plaça Constitució per a aquesta mena d'esdeveniments, a l'aire lliure, amb molta amplitud i possibilitats d'aparcament i ha convidat a tots “que passen a gaudir de la fira i també de tot el que ofereix Xàbia”.

Finalment, l'alcalde ha aprofitat per a avançar que l'Ajuntament està ultimant els tràmits per a poder obrir la línia d'ajudes municipals dotada d'un milió d'euros i específica per al comerç minorista, com a botigues de roba, de tèxtils, joieries, merceries, sabateries, botigues de joguets, floristeries, papereries o botigues de regals i artesania, pastisseria i confiteries, activitats com els serveis fotogràfics, impremta, perruqueries o salons de bellesa, maquillatge o costura, entre altres.