Xàbia informarà sobre la mediació en els lloguers per qüestions de la crisi sanitària

26 may 2021 Serveis Socials organitza una xarrada per al pròxim 10 de juny

El departament de Serveis Socials, a través del servei municipal d'habitatge (Proha) ha organitzat per al proper dijous 10 de juny una xarrada sobre la mediació en matèria d'arrendaments per qüestions de la Covid 19.

La xarrada serà de 10 a 12 hores a la Casa de Cultura i, en tindre aforament limitat, cal inscriure's prèviament bé en el Cívic Punt o la consergeria del Centre Social o per via telemàtica amb un e mail a habitatge@ajxabia.org indicant nom complet, correu electrònic i telèfon de contacte.

Des del departament que dirigeix Rita Berruti assenyalen que la mediació en matèria d'arrendaments  és un recurs que promet resoldre de manera satisfactòria conflictes sorgits a conseqüència de l'actual crisi sanitària. És un moment crucial per als arrendataris, ja que es troben en una posició més vulnerable a causa de la impossibilitat de poder fer-se càrrec del pagament del lloguer.

Davant aquesta situació, el govern estatal i alguns governs autonòmics, han impulsat algunes mesures amb la intenció d'alleujar  les dificultats econòmiques d'aquests  inquilins. Uns recursos com les ajudes al lloguer per coronavirus, la moratòria de lloguer, la mediació a la solució als problemes de lloguer o la suspensió de desnonaments i prorrogues de contractes dels quals es parlarà en aquesta xarrada.