Xàbia amplia l'autorització extraordinària perquè l'hostaleria puga ocupar gratis la via pública i part dels passejos marítims

21 may 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha ampliat fins al 31 d'octubre l'autorització extraordinària perquè l'hostaleria puga ampliar la zona habitual de les seues terrasses en la via pública i així tinga un volum de negoci -guardant distàncies de seguretat entre les taules- que compense les restriccions a l'interior dels locals.

També s'ha gestionat amb la direcció general de Costas la pròrroga del permís que es va atorgar l'any passat per a fer un ús hostaler d'una franja dels passejos marítims del port i arenal. Aquesta pròrroga continuarà vigent sempre que es mantinguen les restriccions d'aforament a l'interior de bars i restaurants.

Igual que el passat 2020, l'Ajuntament no cobrarà la taxa per l'ocupació a cap empresa i assumirà el pagament del cànon d'ocupació a Costas, com a mesures de suport al teixit econòmic local en aquestes circumstàncies extraordinàries.

El que sí que canviarà respecte al passat estiu és l'autorització d'utilitzar com a terrasses les zones de pàrquing en els accessos al passeig David Ferrer. L'Ajuntament considera que és moment d'anar recuperant la normalitat en aquestes zones i recuperar la major part de l'espai destinat a aparcament públic.

Amb aquesta decisió es tracta d'augmentar la bossa d'aparcament de la platja i evitar problemes com els viscuts el passat estiu en relació tant a l'estacionament com al trànsit i a les labors de càrrega i descàrrega.

No obstant això, de manera excepcional, s'autoritzarà ocupar una xicoteta part d'aquesta zona –en una zona limitada i prèviament delimitada amb les màximes garanties de seguretat- a aquells locals que manquen d'accés directe al passeig David Ferrer i per tant, no tenen la possibilitat de muntar taules i cadires en el passeig per als vianants.

Des del Consistori s'ha començat a notificar aquests canvis a l'empresariat al mateix temps que s'apel·la a la col·laboració en el compliment de totes les mesures de seguretat sanitària i es desitja una bona campanya estival.