Xàbia ajorna les Fogueres de Sant Joan a 2022

18 may 2021

L'Ajuntament de Xàbia, de forma consensuada amb la Comissió de Fogueres, ha decidit ajornar a 2022 la pròxima celebració de Fogueres de Sant Joan.

Des de la regidoria de Festes s'havia proposat programar uns festejos a l'octubre concorde a les circumstàncies sanitàries i amb aquest objectiu s'han celebrat diverses reunions amb els quintos de 2020. No obstant això, els propis festers han rebutjat aquesta opció en vista que –segons les informacions aclaridores llançades des de la Generalitat en referència a les Falles i altres festes populars- la programació seguirà condicionada i sense els actes que comporten aglomeracions.

La quintà va organitzar una votació interna i el 85% va mostrar la seua preferència per esperar a juny de 2022 i així gaudir d'unes Fogueres en millors condicions sanitàries.

El departament municipal de Festes descarta perquè uneixes Fogueres a l'octubre i es posa a treballar amb la comissió per a organitzar els festejos en 2022 i en les fórmules perquè tres quintades compartisquen el protagonisme.