Amjasa atorga ajudes en el rebut d'aigua a totes les empreses de Xàbia beneficiàries del Pla Parèntesi i als usuaris de Serveis Socials

12 may 2021

L'empresa municipal d'aigües, Amjasa, està reforçant les mesures de suport econòmic a nivell local que ha articulat l'Ajuntament de Xàbia per a pal·liar els efectes de la crisi vinculada al Covid en les economies domèstiques i de les petites empreses del municipi.

L'hídrica disposa d'un Fons Social d'un milió d'euros per a ajudes directes o bonificacions en els rebuts d'aquest subministrament bàsic, un suport que –per a evitar tràmits accessoris- ja s'ha atorgat directament a les 239 empreses beneficiàries de les ajudes del Pla Parèntesi –que ja han demostrat davant l'Administració local l'impacte que han tingut en les seues finança les mesures de contenció del virus- i les persones vulnerables la situació de les quals està contrastada pels serveis socials i són usuaris d'altres ajudes d'emergència.

Aquest suport consisteix en el descompte íntegre de la quota de servei i fins de 40 metres cúbics de consum en el cas de les persones físiques i de 70 metres cúbics en el cas d'empreses. Són descomptes en els rebuts corresponents al període d'Estat d'Alarma que va acabar el 9 de maig pel que, com es factura bimestralment, s'aplicaran des del bimestre setembre-octubre de 2020 fins a maig-juny de 2021.

Tal com expliquen des de l'empresa municipal, “com alguns dels rebuts que ara seran objecte d'ajudes ja estaven facturats i cobrats, els imports de l'ajuda es compensaran en els pròxims rebuts que es passen a cobrament, per la qual cosa hi ha la possibilitat que en els pròxims mesos no li'ls cobre res”.

Des d’Amjasa també apunten que en el cas de les empreses beneficiàries de les ajudes Parèntesis, disposen de les dades que en el seu moment es van facilitar a l'Ajuntament de Xàbia. Però hi ha casos en el qual els titulars de l'empresa no tenen el contracte de subministrament d'aigua al seu nom, per la qual cosa estan recaptant la informació necessària per a poder tramitar-les. En aquest sentit, si algú està en aquesta situació i vol agilitar el tràmit, se li aconsella que contacte amb les oficines d’Amjasa al 96 579 01 62

Així mateix, l'empresa ofereix als abonats que no puguen acollir-se a aquestes ajudes, la possibilitat d'acordar l'ajornament de rebuts d'acord amb les seues necessitats i també s'amplia el període voluntari de pagament fins al 31/12/2021 sense interessos de demora.