L'Ajuntament de Xàbia acosta als veïns de Thiviers els projectes previstos en el barri

12 may 2021

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar ahir una reunió dirigida als veïns de Thiviers per a exposar-los els projectes més rellevants que té en marxa en el barri i escoltar les seues demandes i preocupacions.

Els assistents van poder conéixer a fons projectes com la reforma integral del parc Reina Sofia i l'ampliació del col·legi Trenc d’Alba, tots dos en fase de contractació i que suposaran una millora important de les infraestructures dedicades a la infància.

També es van avançar alguns detalls del projecte d’Escoleta Municipal que està redactant el Consistori, un espai que es construirà al costat del col·legi i que suposarà un recurs molt valuós per a la conciliació de les famílies amb bebés.

La regidora d'Educació, Montse Villaverde, va detallar que -paral·lelament a la redacció del projecte- s'està tramitant amb Conselleria l'acreditació oficial del centre, la qual cosa permetrà que les places de 2-3 anys puguen ser gratuïtes i les de 1-2 anys bonificades. L’Escoleta, que es planteja amb dues aules de 20 places per a 2-3 anys, altres dos de 15 places per a 1-2 anys, també tindrà una aula per a bebés amb 8 places, un servei que ara no s'ofereix a Xàbia.

En la reunió es va fer un repàs a les intervencions de millora urbana realitzada en els últims mesos: ampliació de la xarxa pluvial, pintura viària, substitució de l'enllumenat públic, poda o accions vinculades a la mobilitat: rebaixes de voreres, passos per als vianants accessibles. També la reurbanització de voreres en un tram de l'Avinguda Joan Carles I o les gestions per a realitzar una rotonda entre la carretera del Pla i Av Joan Carles I, actualment en fase d'expropiacions.

L'alcalde, José Chulvi, va recordar el compromís de l'Ajuntament amb els barris i l'interés municipal de promoure l'associacionisme veïnal per a així tindre un canal oficial amb el qual comunicar-se o consultar els assumptes que afecten el barri, el regidor delegat del qual és Alberto Tur.