Les carreres populars tornen a Xàbia amb la Granadella Trail

07 may 2021 Aquest cap de setmana es celebra aquesta prestigiosa competició de muntanya amb totes les mesures de seguretat i una aposta per l'excel·lència

Tornen les carreres populars a Xàbia i ho fan amb una de les cites regnes de la Comunitat: la Granadella Trail Costa Blanca.

El Club Llebeig ultima els preparatius perquè aquest cap de setmana Xàbia es convertisca en l'epicentre de l'esport de muntanya; Han sigut tres setmanes –des que es va obrir la porta a la recuperació de les carreres populars- de frenètica activitat per a oferir a corredors l'excel·lència per la qual aquest trail va apostar fa uns anys fins a convertir-la en un referent (que els va portar a rebre el segon premi de “Emprén Esport” que la fundació Trinidad Alfonso atorga als millors esdeveniments esportius de la Comunitat Valenciana) i aconseguir que les 600 inscripcions disponibles s'esgoten en poques hores.

El seu portaveu, Rolf Jong, ha explicat que a més de la prova absoluta del diumenge - un recorregut de 17 quilòmetres amb 750 metres de desnivell positiu a través d'un paisatge purament mediterrani i pegat a la mar- es realitzarà també un sprint trail de 10 quilòmetres i una competició infantil “el Mini Trail” que reunirà un centenar de menors de 15 anys la vesprada del dissabte al Parc Pinosol i que, esperen, convertir també en tot un referent.

Totes les proves comptaran amb estrictes protocols de seguretat sanitària, eixides escalonades, i seguiran amb les polítiques de sostenibilitat iniciades en l'anterior edició: reducció de plàstic amb l'eliminació de botelles i gots d'un sol ús, trofeus a base de fusta reciclada i aposta per uns avituallaments amb producte de quilòmetre zero.

A més, l'esdeveniment es retransmetrà en directe per streaming amb drons, cambres mòbils i promet ser un espectacle tant per als corredors com per al públic.

Jong ha destacat que hi haurà moltes cares conegudes entre els participants, noms vinculats a l'elit de muntanya i que segur lluitaran pel podi.

Tant el regidor d'Esport, Alberto Tur, com l'alcalde, José Chulvi, han felicitat el Club Llebeig per fer un pas avant després de la pandèmia i liderar el procés de transició que ha de viure l'esport camine a la recuperació de la normalitat.

Els responsables municipals han considerat que el Llebeig “és una garantia” a nivell d'organització, així com una prova que respectar l'entorn és compatible amb l'esport.