La Policia de Xàbia reforça la unitat canina amb “Khalan” un gos ensinistrat per a recerca de desapareguts

04 may 2021

La Policia Local de Xàbia té des de fa unes setmanes un nou membre en la unitat canina. Es tracta de “Khalan” un cadell de pastor belga malinois que està sent ensinistrat en la recerca de persones desaparegudes.

Tal com explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, el gos ha començat la seua formació amb el mateix guia caní que s'encarrega de Kosmo, l'altre membre de la unitat canina i que es dedicarà a labors relacionades amb la cerca d'estupefaents, en els controls preventius, protocols de seguretat d'esdeveniments especials i també a nivell educatiu i de prevenció.

Khalan està sent ensinistrat de la mà d'especialistes en rescat i salvament i quan estiga llest serà un recurs més a la disposició dels equips de rescat del Comandament Avançat en qualsevol dispositiu de cerca de persones tant a Xàbia com en el lloc on se li requerisca.

La Policia Local ha presentat hui a l'alcalde, José Chulvi, tant a Khalan com a Kosmo, que fins i tot ha fet una breu demostració dels seus grans avanços en la localització d’estupefaents.

La plantilla policial ha acollit amb gran entusiasme als seus nous companys i està desitjant incorporar-los al servei.