L'Ajuntament de Xàbia atorga més d'un milió d'euros a empreses locals en ajudes Parèntesis

08 abr 2021 Els 239 beneficiaris rebran entre 2.000 i 8.000 euros

L'Ajuntament de Xàbia ingressarà en els pròxims dies les ajudes Parèntesis a 239 empreses de Xàbia que van veure afectada la seua activitat per les restriccions Covid.

De les 300 sol·licituds rebudes, han sigut acceptades 239. Les altres 61 s'han hagut de desestimar per no complir els requisits de la convocatòria.

Tal com es va explicar als beneficiaris, el sistema d'assignació proporcional d'aquestes ajudes feia intuir que els 2.000 euros d'ajuda base podien acabar sent una quantitat major si es justificava convenientment més despeses.

Així doncs, els serveis municipals que s'han encarregat de la valoració han hagut de revisar i acarar moltíssima documentació aportada i finalment, la mitjana es que quedat entorn dels 6.000 euros i hi haurà empreses que fins i tot freguen els 8.000 euros en ajudes.

La resolució amb el llistat de beneficiaris i les quantitats assignades es pot consultar en el tauler d'anuncis del portal web municipal www.ajxabia.com

El regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, ha posat en valor el treball realitzat des de l'equip de treballadors públics que s'ha encarregat de la valoració d'aquestes ajudes, que ha revisat una ingent quantitat de factures i documents.

Segarra ha recordat que les ajudes Parèntesis són finançades al 62’5% per la Generalitat, un 15% per l'Ajuntament i un 22’5% per la Diputació d'Alacant) i ha apuntat que, malgrat que la Diputació encara no ha ingressat la seua aportació, l'Ajuntament de Xàbia no vol retardar ni un dia més el pagament d'aquestes ajudes pel que avançarà els diners i les ingressarà en els pròxims dies.

El regidor ha afegit que el pressupost total de Xàbia per a les ajudes Parèntesis era de 1’5 milions pel que s'intentarà reinvertir els 500.000 euros sobrants en les pròximes línies d'ajudes en les quals treballa el Consistori dins del pla Recuperem Xàbia, una resposta municipal a la crisi econòmica originada per la Covid que coordinen Segarra i la regidora Montse Villaverde.