La selecció espanyola juvenil de Handbol Platja prepara a Xàbia el seu pròxim campionat europeu

31 mar 2021

La selecció espanyola de Handbol Platja, en categoria juvenil femenina, es concentrarà a partir de demà a Xàbia per a preparar-se de cara al pròxim campionat d'Europa, que es disputarà aquest estiu a Bulgària.

Un total de 18 esportistes, entre les quals està la xabiera Nuria Cardona, estaran des d'aquest dijous 1 d'abril i fins al diumenge en el municipi seguint un intens programa d'entrenaments a la platja de l'Arenal i formació complementària a nivell tècnic. La delegació la completen 6 tècnics en una cita que compleix amb totes les mesures preventives i garanties sanitàries.

Hui la Real Federació Espanyola d'Handbol ha presentat aquesta convocatòria i fet públic el llistat de les 18 seleccionades. Nuria Cardona s'ha mostrat molt il·lusionada per la seua inclusió i també perquè una concentració nacional d'aquestes característiques siga en la seua “terreta”.

Tant l'alcalde, José Chulvi, com el regidor d'Esports, Alberto Tur, han agraït a la Federació l'elecció de Xàbia per a aquesta activitat preparatòria, que posa al municipi en el mapa de l'esport d'elit i és un atractiu per als aficionats. Els responsables municipals també han felicitat a Nuria Cardona per la seua convocatòria i al club Handbol Xàbia per la seua gran faena i la seua aposta a nivell de pedrera.

Des de la Federació, el seu vicepresident Miguel Ángel Valero, ha posat en valor la col·laboració prestada per l'Ajuntament en les diverses accions que han desenvolupat a Xàbia en els últims anys, un lloc “exitós i en el que confiem”. Valero ha anunciat que, a més dels entrenaments, el personal tècnic de la selecció realitzarà una jornada d'observació de jugadores de la Comunitat Valenciana i Múrcia de cara a pròximes competicions.

Finalment, des del Club, el seu entrenador Pep Hierro, ha recordat que ja són cinc anys els que el Handbol Xàbia organitza competicions a la platja i està apostant per aquesta modalitat. Ara, acollir una concentració i veure com es treballa “ens ajudarà a créixer i també serà una oportunitat per a donar-nos a conèixer”. Hierro ha volgut agrair la implicació de la regidoria d'esports i el seu suport amb accions com la instal·lació de porteries fixes a la platja.