Xàbia llança el decàleg del turista responsable amb el qual busca la seua complicitat per a mantindre l'entorn i una bona convivència

26 mar 2021

El departament de Turisme de Xàbia continua treballant per trobar un equilibri entre l'activitat turística i la sostenibilitat del destí. En aquest sentit ha preparat un “Decàleg del turista responsable” amb el qual apel·la al compromís dels visitants en el respecte de l'entorn i les normes bàsiques de convivència per a continuar gaudint d'un estil de vida de qualitat, responsable amb el patrimoni natural i cultural.

El regidor de Turisme, Toni Miragall, ha explicat que les recomanacions que recull aquest document van des de conèixer les normes, hàbits i costums del lloc que es visita a gaudir els recursos naturals amb responsabilitat i respecte; minimitzar la generació de residus, respectar el descans dels altres o deixar un retorn a l'economia local.

El decàleg del turista responsable es distribuirà a través de les empreses de lloguers turístics, hotels o d'activitats turístiques en format quartilla i en sis idiomes (valencià, castellà, anglés, francés, alemany i holandés).

També s'han preparat uns altres de major grandària per a recepcions i taulells i uns de gran format que s'estan col·locant en els mupies i marquesines de l'autobús, dirigits la gent local, de segona residència o als qui vénen a passar el dia.

L'alcalde, José Chulvi, ha assenyalat que tots “ens hem de mentalitzar que estem en un lloc amb un entorn i riquesa ambiental privilegiada i que hem de fer el possible perquè continue sent-ho”.

El primer edil ha apuntat que, encara que aquesta campanya es va plantejar inicialment per problemàtiques relacionades amb la degradació que pateix l'entorn o problemes de convivència, aquesta encaixa perfectament amb el context de crisi sanitària que estem vivint fa un any i que ha convertit en vital el respecte a les normes de convivència i necessita més que mai de la responsabilitat personal per a superar-la.

“Igual que des de fa mesos demanem als veïns i empresaris de Xàbia que és imprescindible que respecten els aforaments, la distància social i les normes, ara ho fem amb la gent que ens visita. Els acollim amb els braços oberts però necessitem que siguen conscients d'estem en una pandèmia i que en uns dies no podem tirar per terra un sacrifici de mesos”, ha afegit Chulvi.

Dispositius seguretat

En aquest sentit, el primer edil ha avançat que la Policia Local reforçarà durant aquestes setmanes la vigilància i control del compliment de les mesures de prevenció sanitària en un dispositiu en el qual s'han coordinat amb la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica.

També Protecció Civil activarà a partir del divendres i fins al dilluns de Sant Vicent el seu dispositiu extraordinari de vigilància forestal, mentre que Creu Roja s'encarregarà de la vigilància i socorrisme a la platja de l'Arenal durant els caps de setmana i dies festius.

En definitiva, el municipi manté els seus protocols preventius habituals de Setmana Santa a pesar que siga una campanya atípica i marcada per la pandèmia.