Xàbia renova el conveni Viogen que lluite contra la violència de gènere

22 mar 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat hui per mitjans telemàtics la junta local de seguretat, una presa de contacte periòdica per a coordinar els recursos de les diferents forces de seguretat que treballen en la població i en la qual també participen els responsables municipals, l'alcalde, José Chulvi i la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, i la Subdelegada del Govern a la província, Araceli Poblador.
Un dels punts de la junta ha sigut la renovació del conveni Viogen, el protocol de col·laboració entre la Policia Local i la Guàrdia Civil per a treballar conjuntament en la protecció de les víctimes de violència de gènere, facultant als agents locals en el seguiment dels casos detectats així com en l'anàlisi i prevenció del risc. Xàbia forma part d'aquesta xarxa des de 2013 i té dos experimentats agents dedicats a aquestes funcions.
La reunió també ha servit per a repassar i analitzar la situació en matèria de seguretat de Xàbia, un municipi que des de fa anys manté uns índexs de delinqüència per davall de la mitjana nacional i autonòmica. I dins d'aquesta anàlisi ha cobrat protagonisme el control de les mesures específiques de contenció de la Covid 19, que ha sigut un dels principals reptes per a les forces de seguretat en l'últim any.
En aquest sentit, Guàrdia Civil i Policia han començat a preparar un dispositiu especial per a Setmana Santa amb controls en els accessos i vigilància en espais d'alta afluència. Tots dos cossos realitzaran una reunió específica aquesta setmana per a ultimar aquest operatiu.