L'Ajuntament de Xàbia planifica inversions per 3’9 milions d'euros

22 mar 2021 Aquesta bateria de projectes se suma a uns altres per valor de 7 milions i ja en fase d'adjudicació com la piscina, el pla asfalt o la reforma de parcs

L'Ajuntament de Xàbia debatrà en el pròxim ple una modificació de crèdits que ascendeix a 3’9 milions d'euros i que contempla una important bateria d'inversions. És la segona de l'any, ja que la primera de 2021 va estar destinada a cobrir els fons necessaris per a activar ajudes socials i les mesures de reactivació econòmica per la crisi sociosanitària.

En aquesta nova proposta en matèria econòmica, la reserva de crèdit més important –prop de dos milions d'euros- està destinada a l'adquisició d'una gran bossa de sòl en la zona de Catarroges (d'ús industrial) ja que el municipi té intenció de reubicar l'ecoparc i unificar els depòsits municipals on s'apilen materials propietat de l'Ajuntament, la maquinària de les brigades o els cotxes retirats per la grua, entre altres.

El Consistori ja disposa d'un terreny públic en aqueixa zona, que té previst el seu desenvolupament com a polígon industrial, i està interessat a adquirir uns 30.000 metres quadrats més per a centralitzar el magatzematge de serveis, que ara es distribueix en diversos emplaçaments, alguns d'ells en males condicions, en un espai amb menys impacte visual.

Una altra de les quantitats més elevades són els 850.000 euros que dedicarà a millora de l'enllumenat públic i reposició de cablejat, o els 300.000 euros per al contracte de les comunicacions postals municipals.

La modificació de crèdits inclou 140.000 euros per a posada a punt i reparació de parcs infantils, així com per a la redacció dels projectes de modernització dels situats al parc Montaner o Pere IV. I 160.000 per a millorar els aparcaments subterranis, substituint les màquines de cobrament per unes més modernes i que accepten el pagament amb targeta i l'adquisició d'un programa informàtic per al control d'accés.

En aquesta reorganització dels recursos econòmics municipals estan inclosos 100.000 euros per a Esports, 40.000 euros per a vestuari policial i programari informàtic específic per al cos policial; 10.000 euros per a despeses i dietes en Protecció Civil; 4.000 euros per a adquirir una barrera de regulació del trànsit rodat en la plaça Celestino Pons; 30.000 euros per a campanyes d'esterilització de gats; 40.000 euros per a una obra de reforç del talús al carrer Pierre Boulez; 74.000 euros per a despeses extra vinculades a la pandèmia en els col·legis; 11.000 euros per a habilitar unes dependències a la Casa de Tena com a seu per a joves; o 28.000 euros perquè el Museu col·labore amb les prospeccions arqueològiques en L’Illa del Portitxol i reedite un nou número de Quaderns del Museu.

Aquest llistat d'inversions se suma a altres projectes en fases més avançades de gestió i que superen els 7 milions com la construcció de la piscina coberta (5 milions), el pla d'asfaltat (1’1 milions) la reforma dels parcs de Thiviers i el Freginal (800.000 euros) o el col·lector del Montgó (470.000 euros).