Xàbia rep 200 sol·licituds per als llocs de treball del pla d'ocupació social

22 mar 2021 L'Ajuntament destina 2’2 milions per a atendre aquesta crisi des del vessant més social

L'Ajuntament de Xàbia ha rebut un total de 200 sol·licituds de persones interessades a optar un dels 44 llocs de treball del programa d'ocupació social 2021 que ha impulsat el municipi dins de les mesures de resposta davant la crisi econòmica i social per la pandèmia. En concret són 69 les sol·licituds per a peó d'obres, 66 de conserge, 42 per a neteja i manteniment d'edificis públics i 23 en els llocs d'oficials.

La xifra de demandants és superior a la del primer programa social, ja que en 2020 es van presentar 384 instàncies però es permetia que una mateixa persona registrara diverses per a optar als diferents llocs d'ocupació. Enguany s'ha modificat aquest criteri i cada demandant ha hagut de triar una única categoria per agilitzar el procés de selecció.

Una vegada tancat el termini de sol·licituds, els serveis tècnics municipals han començat a comprovar que els sol·licitants compleixen els requisits exigits i publicarà la llista oficial d'admesos. Després, amb els criteris marcats des de Serveis Socials, es realitzarà la baremació per a assignar els 44 llocs de treball.

El programa d'ocupació social està dotat amb 1’5 milions d'euros, finançat íntegrament amb càrrec a fons locals, i forma part de les accions de l'Ajuntament per a donar cobertura a les famílies en situació de vulnerabilitat, sobretot a les quals precisen d'ajuda dels serveis socials. La iniciativa ofereix a les persones demandants d'ocupació una opció professional, afavorint la seua autonomia econòmica, reforçant la seua motivació i les seues possibilitats de reinserció en el mercat de treball.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Xàbia manté les prestacions socials d'emergència, un suport per a cobrir necessitats bàsiques als quals estan en precari i que aquest hivern s'ha quadruplicat respecte a anys anteriors. L'executiu, conscient de l'impacte econòmic que ha tingut la pandèmia i les mesures per al seu control dels últims mesos, va pressupostar a l'inici de l'any 750.000 euros perquè els Serveis Socials tingueren el marge necessari per a atendre l'emergència social.