Xàbia destina un milió d’euros a una nova línia d'ajudes per a comerços i activitats vinculades a les festes i celebracions

18 mar 2021 Les subvencions seran d'entre 2.000 i 3.000 euros i també estan oberta a les empreses de més de 10 treballadors que van quedar fora de les Parèntesis

L'Ajuntament de Xàbia està preparant una nova línia d'ajudes a comerços i activitats de sectors que han quedat fora de la línia Parèntesi i que també han patit evidents conseqüències econòmiques de la crisi pel coronavirus.

En aquest cas, les subvencions procediran íntegrament de fons municipals i són independents –i compatibles- amb les del Pla Resistir. La convocatòria, que compta amb un pressupost d'1 milió d'euros, presta especial atenció als sectors professionals i comerços de productes relacionats amb les festes i celebracions: des dels festejos populars a les celebracions de caràcter privat com poden ser les noces o festes infantils.

Estan incloses les botigues de roba, de tèxtils, joieries, merceries, sabateries, botigues de joguets, floristeries, papereries o botigues de regals i artesania, pastisseria i confiteries, activitats com els serveis fotogràfics, impremta, perruqueries o salons de bellesa, maquillatge o costura, entre altres.

“Serà una convocatòria diferent” ha explicat l'alcalde, José Chulvi, oberta “per als qui sí han pogut treballar, però per les circumstàncies que vivim, la demanda dels seus productes o serveis és molt de menor. Està especialment enfocada per al xicotet comerç que tant ha patit i que tan important és per als pobles”, afig el primer edil.

Amb aquestes ajudes econòmiques, de 2.000 euros i fins un màxim de 3.000 euros, l'Ajuntament de Xàbia vol contribuir al sosteniment de les despeses corrents habituals de negocis que han vist disminuir els seus ingressos dràsticament i així facilitar la seua viabilitat econòmica.

La convocatòria també té un segon bloc per a autònoms o pimes amb més de 10 treballadors dels sectors inclosos en les ajudes Parèntesis (més vinculats a l'hostaleria i turisme), ja que van quedar fora d'aquesta línia per excés de personal.

Aquesta nova línia d'ajudes ha sigut hui presentada per l'alcalde a la junta de portaveus i aquesta vesprada a les associacions de comerciants perquè informen els seus associats. Igual que en les ajudes Parèntesis, l'Ajuntament oferirà informació a les gestories i assessorament individual per a tramitar-les a través d'una oficina específica a la Sala Polivalent del Portal del Clot o el correu recuperemxabia@ajxabia.org

Amb aquesta nova acció, Xàbia continua activant tots els seus recursos per a donar resposta a la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia. En aquest primer trimestre de 2021, el consistori ja ha pressupostat 1,5 milions per a ajudes directes a autònoms i empresaris; un milió per a un pla d'ocupació social i 750.000 euros per a ajudes socials. Ara suma un altre milió per a ajudes al comerç amb el que el pressupost total mobilitzat és de 4’2 milions, a més de l'exempció de taxes per obertura de negocis i ocupació de la via pública.