Xàbia s'integra en el comité executiu del fòrum europeu de la seguretat urbana

16 mar 2021

Xàbia forma part des d'ahir del Comité Executiu del Efus (el Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana), l'organització no governamental que -baix els auspicis del Consell d'Europa- agrupa més de 250 autoritats locals europees en 16 països i promou la cooperació en polítiques de seguretat ciutadana.
La candidatura de Xàbia va ser defensada per l'alcalde, José Chulvi, qui junt amb la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, i l'intendent cap de la Policia, José Antonio Monfort, van participar en la primera jornada l'assemblea general anual d'aquesta organització que va reunir polítics i responsables de seguretat d'Espanya, França, Itàlia, el Regne Unit, Bèlgica, Alemanya .
El responsable municipal va exposar les característiques del municipi i el repte que és proporcionar els millors serveis per a assegurar una convivència i una qualitat de vida excepcional.
“Des dels nostres inicis en Efus, Xàbia ha pogut comprovar de primera mà com el col·laborar amb diverses ciutats europees i els seus experts, intercanviant, avaluant i implementat plans relatius a la seguretat urbana, ha sigut la millor manera d'aconseguir grans objectius” va assenyalar Chulvi.
En la votació, la candidatura de Xàbia va ser recolzada per unanimitat.
La Policia Local de Xàbia està adherida des de 2015 a aquest fòrum europeu de seguretat urbana per a enfortir les polítiques de prevenció de la delinqüència i treballar totes les temàtiques relatives a la seguretat urbana, buscant teixir vincles entre les autoritats locals europees a través de l'intercanvi de bones pràctiques i de coneixements, la cooperació i la formació. Des de 2017 també han treballat en projectes europeus com PACTESUR i SECUR4ALL.