303 autònoms i microempreses de Xàbia sol·liciten les Ajudes Parèntesis

15 mar 2021

L'Ajuntament de Xàbia ha rebut un total de 303 sol·licituds per a beneficiar-se de les ajudes “Parèntesis” dirigides als sectors més afectats per la pandèmia sanitària.

La gran majoria de les peticions arriba d'autònoms i petites empreses vinculades al sector de la restauració. No obstant això, també s'han registrat per part d'hotels i càmpings, empreses turístiques, gimnasos o activitats esportives, del sector de la cultura i esdeveniments o del comerç ambulant.

Les ajudes, d'un mínim de 2.000 euros més 200 euros per treballador, tenen una partida de 1’5 milions d'euros i són finançades pel propi Consistori, la Generalitat Valenciana i la Diputació d'Alacant per a minimitzar l'impacte que ha tingut en alguns sectors les restriccions a l'activitat derivades de la pandèmia.

Des de l'Ajuntament s'han posat tots els mitjans per a assessorar i fer costat als possibles beneficiaris d'aquesta línia d'ajudes en els tràmits de sol·licitud i es va obrir una oficina específica per a atendre dubtes o consultes relacionades, a més d'informar directament les assessories que treballen en el municipi.

Aquesta oficina d'atenció ha atés un total de 288 consultes.

 

Ordenança subvencions

Paral·lelament a la tramitació d'aquestes ajudes, l'Ajuntament de Xàbia està treballant a nivell administratiu per a crear una ordenança reguladora general per a qualsevol línia d'acció municipal plantejada a través de l'activitat subvencional.

Un dels principals objectius d'aquesta ordenança és donar més agilitat als tràmits administratius i guanyar capacitat de resposta davant situacions com les que viu l'economia local en les quals és urgent injectar liquiditat a les empreses.