La Biblioteca de Xàbia crea l'espai dona i feminisme

05 mar 2021 El municipi visibilitza a la dona en el món de l'esport i ofereix una programació cultural que se suma a la lluita feminista

La Biblioteca Pública de Xàbia ha creat un espai dedicat a la Dona i el Feminisme. El personal del departament ha fet una exhaustiva tasca de selecció dels llibres que es disposaven en el depòsit, així com dels quals es trobaven exposats en les diferents secciones matèries. També s'ha completat la col·lecció amb les últimes novetats. Totes les obres s'han agrupat en un apartat propi perquè estiguen a l'abast i siguen més fàcils de trobar.

Els llibres amb què compta la Biblioteca abasten temes diversos relacionats amb la Dona, com la salut, el treball, l'assetjament laboral, la violència de gènere, l'apoderament, la història, la cultura, l'art i les biografies de dones valentes. Un munt de propostes per a despertar la consciència i per a difondre el coneixement.

L'espai dedicat a la Dona i el Feminisme està disponible tant a la Biblioteca del Centre Històric com la de Duanes.

La Biblioteca dóna a conéixer aquest espai el mes de març, vinculat a la lluita feminista. També s'ha preparat un fullet en PDF on es mostra una selecció de les novetats que es poden prestar a les biblioteques i un altre específic que recopila tots els llibres sobre el tema disponibles en les dues biblioteques. Els dos recursos electrònics estan disponibles en la pàgina de la biblioteca pública de la web de l'Ajuntament de Xàbia.

Hui el regidor de Cultura, Quico Moragues, i la regidora d'Igualtat, Montse Villaverde, han presentat este recurs i la vitrina especial que hi ha a la seu del Carrer Major, en la qual es pot trobar primeres edicions d'escriptores valencianes com Maria Ibars, Maria Beneyto i Matilde Llòria dels anys 1950 i 1960, així com llibres de la mateixa època que mostren la visió del que s’esperava de la dona des de la dictadura.

També en el marc dels actes commemoratius del Dia de la Dóna, la regidoria d'Esports ha activat la campanya “Dóna i Esport”, que sota el lema “Volem, podem i som imparables” dóna visibilitat a la dona en el món de l'esport. Les imatges de la campanya es poden veure en els mupis publicitaris del municipi.

A més, dins de la programació d'Igualtat, s'ha inclòs una xarrada sobre les dones en el món esportiu titulada “Trencant barreres” (serà el dijous 12 de març via telemàtica).

El programa d'enguany, condicionat per la situació sanitària, inclou un acte institucional i lectura de manifest el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, un contacontes infantil (el diumenge 14 de març, a les 12 hores en el riurau d’Arnauda) i un teatre monòleg que combina humor i activisme el 27 de març a les 19’30 hores a la sala polivalent.

A més, des de la regidoria d'Igualtat, que dirigeix Montse Villaverde, animen a totes les dones a participar en la Cursa alternativa de la Dóna (pujant fotos en xarxes socials amb el hagstag #CursaDeLaDonaXabia) i a participar en el concurs de tik tok que tenen actiu https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsdgo-pfakwhtffp2emu1jfooudo4iycplecyil3zsf9qprdba/viewform

(en aquest enllaç es poden consultar les bases).