Xàbia aproves les bases del pla d'ocupació social i les ajudes parèntesi com a resposta a la crisi econòmica i social per la Covid

19 feb 2021 L'Ajuntament destinarà 2’5 milions a totes dues iniciatives que obriran la seua convocatòria en les pròximes setmanes

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat hui les bases de dues importants línies d'ajudes econòmiques i socials que formen part del pla municipal Recuperem Xàbia 2021.

D'una banda, l'alcalde, José Chulvi, ha signat un decret per a avalar les bases que regulen un nou pla d'ocupació social dotada amb més d'un milió d'euros i amb el qual es contractarà 44 persones temporalment per a fer treballs de prevenció d'incendis forestals, neteja de zones verdes i barrancs, així com tasques de manteniment i consergeria en edificis municipals.

La convocatòria forma part de les accions municipals davant l'emergència social ocasionada per la COVID-19 i per tant, els criteris de selecció dels aspirants seran socials. Els contractes seran de 10 mesos i l'Ajuntament, ja té en gallimarsot les contractacions paral·leles per a dotar al personal d'uniformitat, maquinària i vehicles de treball.

Els requisits per a sol·licitar un de les ocupacions són estar inscrit en el servei públic d'ocupació amb una antiguitat mínima d'1 mes, no estar percebent prestacions o subsidis per desocupació i ser espanyol o d'alguna nacionalitat amb lliure circulació de treballadors. Puntuaran com a mèrits el temps en desocupació, formar part d'una unitat familiar beneficiària de les ajudes d'emergència de Serveis Socials, tindre el títol de família nombrosa, que la família convivent també estiga en desocupació, tindre hipoteca o pagar un lloguer a Xàbia, tindre una família monoparental o algun familiar al càrrec amb condició de dependent. També tindre experiència en llocs similars.

La presentació de sol·licituds es podrà realitzar en breu, una vegada aquestes bases es publiquen en el Butlletí Oficial de la Província.

D'igual manera, el ple també ha aprovat hui per unanimitat les bases que regulen les ajudes “Parèntesis” que financen Generalitat Valenciana, Diputació d'Alacant i Ajuntament en el marc dels plans d'ajuda a empreses i treballadors amb activitats afectades per les restriccions derivades de la Covid19.

Les ajudes Parèntesis, amb un pressupost local de 1’5 milions d'euros, estan dirigides a autònoms i empreses amb base en Xàbia i amb un màxim de 10 treballadors, el volum de negoci dels quals anual no supere els dos milions d'euros i amb activitats incloses en l'annex específic (comerços al detall, hostaleria, hotels i allotjaments turístics, cinemes, agències de viatges, operadors turístics, activitats vinculades a la creació artística, gimnasos o parcs d'atraccions, entre altres).

Les ajudes seran de 2.000 euros per a cada autònom o empresa, a més de 200 euros extra per cada treballador afiliat a la seguretat social a data de 31 de desembre de 2020.

Al llarg de la setmana que ve s'informarà dels terminis i tràmits per a formalitzar les sol·licituds en tots dos programes.