El Centre de Suport al Tractament en Addiccions de Dénia ofereix nou programa d'abast comarcal per a tractar la ludopatia

10 feb 2021 Els veïns de Xàbia també compten amb el suport de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA)

El Centre de Suport al Tractament en Addiccions de Dénia, a través de la Fundació AEPA, ha posat en marxa el programa d'intervenció “La teua vida no és un joc” per a donar resposta terapèutica davant l'addicció patològica al joc o ludopatia.

Es tracta d'un recurs a nivell comarcal, disponible per a les persones majors de 18 anys, gratuït i d'accés lliure, que atén tant els que pateixen algun tipus d'addicció al joc com als seus familiars. Es pot sol·licitar cita telefònicament a través dels números 620 28 26 42 / 965 78 09 76 (cridant o via whastapp) o a través del correu electrònic deniacd@fundacion-aepa.org

Amb aquestes intervencions es tracta d'aconseguir que les persones jugadores aconseguisquen l'abstinència i reduir així els problemes derivats d'aquesta mena d'addiccions (econòmics, familiars, socials, de salut…). Per a això s'analitzarà i es dissenyarà cada intervenció de manera individualitzada, abordant qüestions relacionades amb el joc, la prevenció de recaigudes i el canvi en l'estil de vida.

També s'ofereix ajuda i assessorament als familiars afectats, proporcionant-los orientació i pautes d'actuació per a manejar aquesta problemàtica. Tot això mitjançant sessions individuals i grupals, presencials i/o telemàtiques, atenent els criteris soci-sanitaris per la COVID-19.

El projecte ha sigut creat gràcies a una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana amb càrrec al 0,7% que la ciutadania destina a fons socials i també compta amb el suport de l'Ajuntament de Dénia que, any rere any, renova el seu compromís amb el recurs.

A més, Xàbia compta a nivell local amb la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), servei acreditat i subvencionat per la Conselleria de Sanitad i dependent del departament de Serveis Socials de Xàbia, que s'erigeix com el recurs de referència municipal que ofereix ajuda i orientació per a abordar problemes relacionats amb les addiccions químiques (alcohol i altres drogues) i les no químiques (ludopatia, addicció a les pantalles, etc.).

Aquest servei gratuït està a disposició tots els veïns de la localitat, tant menors com adults, i està situat en el Centre Social Municipal (carrer Rafael Echagüe, núm. 3). El telèfon per a concertar cita és el 965794142 / 965790500 extensió 3800.