Xàbia adjudica un projecte emblemàtic: la rehabilitació del far del Cap de Sant Antoni

02 feb 2021

L'Ajuntament ha adjudicat per 15.488 euros la redacció del projecte definitiu per a l'habilitació de dos edificis al Faro del Cap de Sant Antoni per a l'ús públic i la implantació d'un Centre d'Interpretació de la Reserva Marina i del Parc Natural del Montgó a l'empresa Arquitectura i Urbanisme Estudi Boix S.L.

La seua oferta va ser la millor considerada pels tècnics municipals de les 14 rebudes en aquest procés de contractació pública, que es va licitar inicialment per 29.040 euros i també inclou els projectes per a l'autorització ambiental, desenvolupament d'instal·lacions, direcció d'obra, execució material i d'instal·lacions, redacció d'estudi de seguretat i salut i coordinació d'execució, programació i seguiment del control de qualitat.

Ara, l'estudi té 1’5 mesos per a preparar els plans de la reforma de l'immoble, que l'Ajuntament té en concessió per als pròxims 15 anys, i que vol potenciar com a espai de gaudi públic i per a la divulgació mediambiental i marina.

El projecte, emblemàtic per convertir en públic un espai tan singular com el far, contempla la rehabilitació tant l'edifici de l'antic habitatge del farero com l'annex destinat a magatzems per a convertir-los en un centre d'interpretació de la Reserva Marina i del Parc Natural del Montgó.

Des de l'equip de govern, després d'aconseguir la concessió del far i acabar així amb l'amenaça de la seua privatització, s'estan fent gestions també per a assumir el control de l'edifici confrontant, el conegut com a “semàfor” per a donar-li també un ús lligat al medi ambient i la tecnologia.

Segons assenyala l'alcalde, José Chulvi, Xàbia disposa d'un important patrimoni i és especialment il·lusionant revaloritzar espais com aquests, per la seua ubicació estratègica en el Cap de Sant Antoni i el seu caràcter singular, “i convertir-los així en actius tant dins de l'oferta turística com per a la necessària educació ambiental”.