Xàbia retarda el cobrament dels tributs municipals que es podran pagar fins a mitjan juny

22 ene 2021 L'Ajuntament ofereix el Sistema Voluntari de Pagament Personalitzat a qui vulga fraccionar les seues obligacions fiscals en terminis al llarg de l'any

L'Ajuntament de Xàbia torna a modificar el calendari fiscal per a aquest 2021 amb la intenció de donar facilitats als contribuents a l'hora d'afrontar els pagaments municipals en les circumstàncies actuals.

Tal com explica el regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, les últimes mesures preses per a previndre els contagis han fet que molts xicotets negocis hagen de baixar la persiana o reduir el seu horari pel que el Consistori posposa el primer termini de pagament en voluntària dels tributs municipals (Imposats Vehicles Tracció Mecànica, Taxa Entrada Vehicles, Taxa Gestió Residus Sòlids Urbans) que havia de començar el 8 de febrer.

El Consistori ha paralitzat l'emissió de rebuts per a evitar que es reben les cartes de pagament quan moltes empreses tenen limitada la seua activitat o directament estan tancats. Es retarda el període en voluntària a mitjan març (del 15 de març al 14 de juny) amb la confiança que en aqueixes dates ja s'haurà recuperat l'activitat.

Respecte a l'IBI en urbana i rústica i l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) es manté del 6 d'agost al 19 de novembre, encara que des de Recaptació podrien plantejar canvis si les circumstàncies ho aconsellen.

El responsable d'Hisenda recorda que tots els contribuents disposen de la possibilitat de planificar la fórmula que més els convinga per a fer front als impostos locals (en quotes al llarg de l'any) a través del Sistema Voluntari de Pagament Personalitzat, que també reporta bonificacions als qui paguen abans dels terminis en voluntària.

Per a informar-se sobre aquest sistema, els interessats poden consultar la web municipal http://ajxabia.com/ver/5212/recaudacion.html o contactar amb el personal de l'àrea de recaptació bé telefònicament –el número directe és 966508861- o a través del correu recaudacion@ajxabia.org

Si necessiten sol·licitar cita prèvia per a atenció presencial, poden gestionar-la també de manera telemàtica via la web municipal https://citaprevia.ajxabia.com/

 

Reunió empresaris

A més de la flexibilització d'aquests pagaments, l'Ajuntament ha aprovat altres mesures de suport per a aquest 2021 com l'exempció de la taxa per terrasses hostaleres, la supressió de la taxa per obertura de negocis i treballa en línies de suport directe per a les quals ja té reservats inicialment 1’5 milions d'euros.

L'alcalde, José Chulvi, ha informat hui les associacions d'empresaris d'aquestes iniciatives i s'ha compromès al fet que l'equip de govern, conscient del sacrifici que està fent la xicoteta empresa, estarà al seu costat en tot el que siga a la seua mà.

En la reunió, Chulvi els ha avançat que Xàbia té “capacitat econòmica i voluntat política” per a donar-los suport en aquesta situació tan difícil i ha detallat algunes de les mesures que s'estan valorant així com que el municipi s'adherirà al “Pla Resistir” que impulsa la Generalitat Valenciana.

Aquests temes també s'han tractat en una junta de portaveus celebrada a última hora del matí, una trobada en el qual els partits han quedat emplaçats a reprendre les reunions periòdiques per a continuar perfilant les diferents ajudes que es puga articular.