Xàbia donarà ajudes directes de 1.000 euros a qui haja apostat per l’autoocupació o emprés un nou negoci enguany

28 dic 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat hui en ple i per unanimitat una nova línia d'ajudes econòmiques en resposta a la crisi deslligada per la pandèmia de la Covid.

L'executiu presidit per José Chulvi ha articulat una ordenança per la qual qualsevol aturat que s'haja donat d'alta com a autònom entre l'1 de març i el 31 de desembre de 2020 rebrà una subvenció de 1.000 euros. Amb això, el Consistori vol abrigallar als que han optat per l'autoocupació o obert un nou negoci malgrat les circumstàncies adverses que ha viscut l'economia enguany.

Aquesta línia d'ajudes està dotada amb un pressupost de 30.000 euros i està oberta a autònoms individuals, autònoms col·laboradors i autònoms integrats en una societat civil o mercantil

Les bases amb els requisits concrets es podran consultar en la web municipal i una vegada hagen superat el període d'exposició al públic l'Ajuntament informarà de l'obertura dels terminis i vies per a sol·licitar-les.

Es tracta de la tercera línia d'ajudes directes que ha impulsat el Consistori xabiero des de l'inici de la crisi per la Covid. Primer va destinar 523.500 euros del pressupost municipal a ajudes de 1.500 euros per als autònoms de sectors que van haver de tirar el tancament durant els primers mesos de crisi sanitària (va haver-hi un total de 346 beneficiaris) i recentment també ha atorgat –amb fons transferits de la Diputació- altres 17 ajudes a empreses que van veure reduïda la seua facturació en un 50% durant aqueixos mesos.

Altres mesures de suport a l'economia han sigut la supressió de la taxa per ocupació de la via pública del 2020 i 2021, la suspensió de la taxa d'obertura per a 2021, a més de campanyes d'estímul al consum i promoció turística.

En el flanc social, s'ha dotat a Serveis Socials amb 2’8 milions d'euros per a ajudes i necessitats derivades de la pandèmia, s'han impulsat dos plans d'ocupació social amb 76 places i adherit a plans autonòmics que suposaran altres 15 contractacions; s'han articulat facilitats de pagament als impostos com l'IBI i taxes a més dels rebuts de l'aigua.