Xàbia desbloqueja la piscina: rebrà 3 milions de la Generalitat per a finançar-la i el dilluns aprovarà les bases per a contractar la seua construcció

11 dic 2020

L'Ajuntament de Xàbia celebrarà dilluns un ple de caràcter extraordinari per a facultar a l'alcalde, José Chulvi, a signar en nom del municipi un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana en el qual quedarà oficialment regulada la fórmula amb la qual subvencionaran la piscina coberta.

A més, en la mateixa sessió se sotmetran a votació els plecs tècnics per a licitar a la fi l'obra, que tindrà un pressupost d'eixida de 5 milions de. D'ells, 3 milions seran finançats per la Generalitat, mentre que el Consistori completarà el pressupost al qual s'adjudique finalment l'obra (el màxim seria de dos milions).

Amb aquests acords plenaris, el municipi desbloqueja a la fi aquesta anhelada infraestructura esportiva que s'alçarà en la zona esportiva de Duanes i dóna resposta a una creixent demanda social tant per la seua utilitat esportiva com terapèutica.

Hui l'alcalde, José Chulvi, ha reunit els portaveus de tots els partits per a presentar-los els documents que sustenten tot l'expedient. L'últim informe municipal va estar llest aquest dijous a última hora del matí i de manera immediata s'han posat en marxa tots els mecanismes per a convocar el ple i no retardar ni un dia més aquest ambiciós projecte que és prioritari per al govern local.

El projecte, aprovat a l'estiu de 2019, estarà homologada per a albergar competicions de caràcter provincial diferenciant-se així d'altres instal·lacions pròximes i donant resposta a la més que previsible creació d'un club de natació o als joves del municipi que vulguen competir.

Els seus usos principals, no obstant això, seran la pràctica de natació i activitats terapèutiques relacionades.

La piscina coberta està projectada al costat del pavelló esportiu “Miguel Buigues” i tindrà dos gots de piscina i una sala d'activitat dirigida a la gimnàstica i manteniment físic. La piscina principal (de 25 metres de llarg per 12’5 d'ample) serà de caràcter polivalent i la secundària (de 12’50 per 10 metres) la dedicada a l'ensenyament activitats complementàries o de familiarització a la natació, tant per a xiquets com per a adults, i sobretot a la natació rehabilitadora.

La graderia tindrà tres files, els vestuaris seran aptes per a equips i també es comptarà amb una xicoteta cafeteria. Amb tot, la superfície total construïda serà de 3.017 metres quadrats i el termini d'execució de tota l'obra, de 742 dies.