Xàbia repara els camins de la plana que van patir danys en les últimes pluges i busca solucions per a fer-los més resistents

26 nov 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha reparat els camins de la Plana que van patir desperfectes en el seu ferm durant el passat episodi de fortes pluges. En tractar-se d'una zona situada al Parc Natural del Montgó, el departament de Serveis només pot utilitzar els llastos que autoritza el Pla Rector d'Usos i Gestió del parc.

Aquests materials es deterioren fàcilment en els cada vegada més freqüents episodis de pluges intenses, la qual cosa suposa una problemàtica per a l'accés dels residents i de despesa per a l'administració. Segons ha assegurat la regidora de Serveis, Kika Mata, en els últims anys s'ha hagut de reparar diversos camins fins a tres vegades a l'any i en algunes ocasions –com ara- als pocs dies ja es plantegen noves alertes meteorològiques.

És per això que des de Xàbia ja es va sol·licitar en l'última junta rectora del parc natural del Montgó que s'autoritze algun material més resistent. Hui l'edil de serveis i el director del parc, Joseba Rodríguez, han estat revisant les particularitats de diversos dels camins juntament amb personal de Tragsa, l'empresa pública especialitzada en la realització d'activitats d'enginyeria i assistència tècnica en matèries com el desenvolupament rural.

La intenció, segons avança Mata, és provar algun tipus de material estabilitzador que siga compatible amb la protecció mediambiental i compacte els camins de terra i els proporciones major duresa per a veure com resisteixen en cas de pluges. Paral·lelament es treballarà al costat del parc per a impulsar els canvis legislatius que permeten altres materials en aquesta zona.