Xàbia instal·la una rampa per a millorar l'accés de les persones amb mobilitat reduïda a la zona sobre elevada de Cristo del Mar

25 nov 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha trobat una fórmula per a solucionar els problemes d'accessibilitat de la zona sobre elevada al carrer Crist de la Mar (conegut com el marge), donant així resposta a una reivindicació veïnal.

El Consistori ha encarregat una rampa desmuntable amb barana a les dons bandes que ja ha començat a instal·lar-se i que permetrà així que puguen accedir persones amb mobilitat reduïda al tram de carrer que hi ha en altura i en el qual hi ha tant habitatges com locals hostalers.

La solució ha suposat una inversió municipal de 21.622 euros i ha sigut l'empresa Cerrajería Cholbi qui ha confeccionat la rampa metàl·lica i s'està encarregat de la seua instal·lació en l'extrem més pròxim a l'encreuament amb Pius X.

Amb aquesta solució es dóna resposta a la demanda veïnal i es millora l'accessibilitat en el municipi. La construcció d'una rampa fixa es va descartar per part dels tècnics municipals ja que just en l'espai on ha de col·locar-se hi ha canonades d'aigua potable pel que alçar aquesta fonamentació damunt dificultaria qualsevol reparació en la xarxa hídrica.