Xàbia planifica diverses obres en el riurau d’Arnauda per a millorar el seu us com a espai cultural

17 nov 2020

Des que va començar la crisi sanitària relacionada amb la Covid 19, el riurau d’Arnauda s'ha revelat com un espai idoni per a albergar diferents tipus d'activitats culturals amb totes les garanties de seguretat.

Per a millorar les seues comoditats i augmentar encara més les seues possibilitats com a dotació d'ús públic, el departament de Cultura, en coordinació amb la regidoria d'Obres, encarregarà la redacció d'un projecte integral que reculla diverses intervencions que donarien resposta a problemàtiques o manques detectades amb l'objectiu de tindre-les dissenyades, pressupostar-les i poder calendaritzarles.

Tal com avança el regidor Quico Moragues, en aquest pla s'inclouria la construcció de banys, l’ empisat de l'interior del riurau, la millora de la il·luminació del recinte, la dotació d'un sistema de drenatge de les aigües pluvials o escolaments i la construcció d'un xicotet escenari en l'exterior.

Moragues explica que la idea és que cada intervenció estiga pressupostada individualment i així poder licitar-les per separat sobre la base de la disponibilitat pressupostària disponible.

El regidor ha posat en valor el riurau com a espai cultural i d'oci a l'aire lliure. De fet, fa anys que acull concerts, trobades i festivals. Un ús que ha crescut des de la crisi sanitària per les seues possibilitats de control d'aforament i estar a l'aire lliure.