Xàbia invertirà al voltant d'un milió d'euros en la millora dels parcs infantils de titularitat pública

13 nov 2020 L'Ajuntament presenta els projectes de reforma integral dels parcs de Thiviers i el Freginal preparats pel Consell d'Infància

L'Ajuntament de Xàbia invertirà al voltant d'un milió d'euros en la millora dels parcs infantils de la població. Segons ha explicat la regidora d'Infància, Montse Villaverde, hi ha un total de 18 que són de titularitat municipal i estan distribuïts per tot el terme municipal. En les últimes setmanes s'ha realitzat un informe de l'estat dels jocs i gronxadors, neteja o altres manques com en il·luminació o seguretat amb intenció de tindre un diagnòstic complet per a planificar i prioritzar les intervencions de millora, per a les quals ja s'han reservat 500.000 euros a gastar al llarg de 2021.

L'alcalde, José Chulvi, i la regidora han anunciat hui aquest pla de xoc després de presentar en el Consell d'Infància els dos projectes de reforma integral que, seguint les seues indicacions, s'han previst per als parcs Reina Sofia (en Thiviers) i Plaza Xàtiva (en el Freginal). Es licitaran al gener i suposaran una inversió municipal també pròxima al mig milió.

A més, en les pròximes setmanes també s'instal·laran dotacions esportives en alguns d'ells; com a l'àrea de calistenia o workout a Jávea Park –que recentment ha sigut repintat igual que el del carrer Fageca- o un circuit gimnàstic a l'aire lliure al parc Montaner.

Els primers espais que millorarà l'Ajuntament són els de Thiviers i el Freginal, que a més de canviar totalment les zones de jocs i zonificar-se per a diferents usos i edats, seran molt més acolorits, inclusius, renovaran les seues xarxes de servei i es prepararan per a poder tancar-se a les nits i per a instal·lar un sistema de vigilància per a tractar d'evitar el vandalisme, “el principal problema que tenim amb els parcs”, ha assenyalat l'edil.

El parc de Thiviers es licitarà per 253.000 euros i el seu lema (els xiquets van suggerir tematitzar els parcs) serà “Els set Mars”. Així, tindrà com a bloc de jocs infantils principal amb forma de vaixell pirata, una zona per a esport amb porteries i canastres, un tobogan vessant amb rocòdrom ,un altre espai amb taules de jocs clàssics i una última amb activitats biosaludables per a adults.

El del Freginal, pressupostat en 185.000 euros, se centra en la temàtica dels “Contes de fades” i tindrà dues zones de jocs diferenciades; una per a primera infància per als més xicotets i una altra amb els jocs infantils dissenyats com a torrasses i carrosses, accessoris com un jumper.

En aquest espai també hi ha una zona de gimnàstica per a adults. I és que els xiquets, en dissenyar els parcs, han tingut en compte que en molts casos són els avis i àvies els que els acompanyen i poden aprofitar per a fer exercici.

Els responsables municipals han agraït la implicació del consell d'infància en aquests projectes i han assegurat que han fet propostes pensant en les necessitats de cada bari i de les diferents edats.

En l'últim consell, celebrat ahir, ja se'ls va consultar quals són els pròxims parcs que han de ser renovats i van proposar el de Fra Jaime Ibañez i el del parc Montaner.