Un veí de Xàbia dóna a la Biblioteca Pública una valuosa edició il·lustrada per Doré de les “Fábulas” de Jean de la Fontaine

04 nov 2020

La Biblioteca Pública de Xàbia vol agrair al veí Rafael Romeo la recent donació d'una valuosa edició del llibre “Fábulas” de Jean de la Fontaine publicat en 1885 a Barcelona.

Segons detallen des de la Biblioteca, el volum compta amb 376 pàgines i conté 87 làmines d’un dels il·lustradors del segle XIX més coneguts internacionalment, Gustave Doré.

L'edició, traduïda per Teodoro Llorente, té unes considerables dimensions (38 centímetres de longitud i 29 d'ample) i unes cobertes de tapa dura. Sens dubte, recalquen des de la Biblioteca, és una obra “excepcional” que es conserva en poques biblioteques, com la de Xàtiva, la nacional de Catalunya o la nacional de Madrid.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha mostrat la seua gratitud a Rafael Romeo per aquesta gran aportació als fons bibliogràfics de la Biblioteca que se suma a una altra donació que va realitzar en 1987 al costat de la seua germana Amalia: 25 volums de l'enciclopèdia d'Història General d'Espanya de Modest Lafuente. Aquesta obra, també de gran qualitat i publicada a Barcelona en 1888, pertanyia al seu pare Félix Romeo.

Aquests volums tan especials podran ser gaudits per la ciutadania dins de la secció de llibres anteriors a 1936, un apartat que s'està actualitzant actualment per a incorporar els nombrosos volums de què ja disposa la Biblioteca, així com els procedents de les diverses donacions que estan enriquint el seu conjunt de llibres. La idea és acostar aqueix fons antic a la ciutadania donant-lo a conèixer mitjançant exposicions així com fullets explicatius generats per la pròpia Biblioteca.