Xàbia seguirà sense cobrar a l'hostaleria la taxa d'ocupació de la via pública en 2021 i suprimeix també la d'obertura a nous negocis

23 oct 2020 L'Ajuntament suspèn la taxa per l'expedició de certificats d'empadronament i bonificarà l'IBI a qui instal·le plaques solars

L'Ajuntament de Xàbia debatrà en el ple ordinari del dilluns una proposta de la regidoria d'Hisenda per a modificar diverses ordenances municipals i encaminada a continuar fent costat al teixit econòmic local en aquestes circumstàncies extraordinàries.

Segons ha explicat el regidor responsable, Ximo Segarra, aquesta bateria de mesures ja han sigut valorades per tots els partits en una comissió informativa celebrada aquest divendres, en la qual s'han aprovat per unanimitat.

El Consistori planteja tornar a suprimir la taxa de l'ocupació de la via pública als negocis d'hostaleria per a l'any vinent 2021, per la qual cosa serà el segon any en què bars i restaurants comptaran amb aquest suport directe de l'administració local (que deixarà d'ingressar uns 200.000 euros) i que també els ha facilitat l'ampliació de les zones de terrasses perquè puguen tindre volum de negoci guardant distàncies de seguretat entre les taules.

Una altra de les mesures de suport és la supressió de la taxa municipal per obertura de locals i nous negocis que vulguen implantar-se a Xàbia (també afecta a ampliacions del local, traspassos o reobertures), un estalvi per a cadascun dels beneficiaris entorn dels 900 euros.

Amb això, assenyala Segarra, s'espera incentivar l'activitat econòmica, les inversions i donar facilitats els emprenedors que aposten autoocupació o la creació de llocs de treball.

L'altra taxa municipal que es deixarà en suspens és la relativa a l'expedició de certificats d'empadronament (3.30 euros), un document necessari per a demostrar la residència en el municipi i que es requereix per a accedir així a diferents ajudes socials.

Incentiu a l'ús d'energies sostenibles

Finalment, el Consistori planteja una bonificació de fins al 25% i per tres anys (amb un topall de 200 euros per any) de l'impost de béns immobles (IBI) a les edificacions residencials legals que hagen instal·lat sistemes homologats per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol.

El regidor aclareix que aquest avantatge fiscal produirà efecte des del període impositiu següent a aquell en què se sol·licite pel que s'aplicaria en l'IBI de 2022 als quals el sol·liciten en el pròxim exercici fiscal.