Xàbia atorga més de mig milió d'euros en ajudes directes a autònoms dins del pla de reactivació econòmica per la Covid

15 oct 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha concedit més de mig milió d'euros en ajudes directes a autònoms del municipi que treballen en les activitats afectades per les restriccions de l'Estat d'Alarma per la Covid 19. Hui s'ha publicat en el tauler d'anuncis de la seu electrònica   https://xabia.sedelectronica.es la llista oficial de beneficiaris dels 519.000 euros en ajudes: 346 treballadors del municipi, que han de presentar en els pròxims cinc a través de la seu electrònica la seua comunicació de dades bancàries (formulari d'alta de tercers) perquè l'Ajuntament puga fer-los l'ingrés dels 1.500 euros de l'ajuda municipal, una de les quantitats més elevades que s’han impulsat des de l’Administració Local.

La concessió de subvencions a persones treballadores autònomes i mutualistes afectades per la crisi sanitària forma part del pla integral per a la reactivació econòmica i social del municipi “Recuperem Xabia”, que també inclou exempcions de taxes com la d'ocupació de la via pública, ampliació dels terminis per al pagament de tributs, un altre pla d'ajudes directes a activitats que han vist caure la seua facturació un 50%, un pla d'ocupació amb 34 llocs assignats per criteris socials i un important reforç en les prestacions socials.

Així mateix, l'Ajuntament farà costat a l'empresariat que mantinga llocs de treball durant els pròxims mesos (subvencionarà les quotes a la seguretat social) i manté una contínua oferta formativa per a guiar en les noves fórmules de negocis als emprenedors i Pimes. També prepara una campanya per a estimular el consum local i impulsar el turisme d'hivern.

Tal com ha recordat l'alcalde, José Chulvi, en aquestes circumstàncies excepcionals és important que els veïns de Xàbia sàpien que tenen al seu Ajuntament ací, recolzat tant al teixit econòmic com tractant que aquesta crisi econòmica tinga el menor impacte en a nivell social i en col·lectius vulnerables.