David Gutiérrez Pulido guanya el primer premi d'investigació Vila de Xàbia

02 oct 2020

L’Arxiu Municipal de Xàbia ha reunit hui el jurat de la primera convocatòria dels premis d'investigació Vila de Xàbia, que ha acordat concedir el guardó a l'historiador David Gutierrez Pulido per la seua proposta de projecte “Xàbia en la vida i la pintura de Joaquín Sorolla”.

Gutiérrez es converteix així en el primer premiat d'aquesta convocatòria, llançada per l’Arxiu  amb la finalitat de promoure i ampliar el coneixement del patrimoni i de la història local. En la seua primera edició, i de manera extraordinària, s'ha marcat com a temàtica obligatòria la figura i obra de Joaquín Sorolla Bastida en relació amb Xàbia ja que, en 2021 es compleixen 125 de la seua arribada al municipi.

Aquest premi d'investigació està dotat en 4.000 euros i un termini d'un any per a redactar el total del treball. El jurat ha estat presidit per Miguel Lorente Boyer (patró del Museu Sorolla i doctor en Belles arts) i compost per Rosa Seser Perez (presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals, Maria Teresa Gay Arenas (Escola de Pintura Mediterrània), Eduardo Bisquert Buigues (amics del Museu) i Juanjo Mas (arxiver municipal).