Xàbia es coordina amb les associacions d'empresaris per a impulsar el consum local i consolidar-se com a destí de cap de setmana

30 sep 2020 L'Ajuntament convoca a les empreses de turisme actiu i allotjament dins de la seua intenció de marcar una estratègia econòmica global

L'Ajuntament de Xàbia està convençut que en els moments difícils és més important que mai estar units i escoltar totes les veus per a definir una estratègia que permeta a l'economia local suportar en les millors condicions el colp econòmic que acompanya la crisi sanitària. Un objectiu que passa per estimular el consum local, atraure nous residents aprofitant que se'ls permet el teletreball i consolidar el municipi com a destí d'escapades d'hivern o de cap de setmana.

És per això que l'alcalde, José Chulvi, ha convocat una sèrie de reunions amb els diferents sectors econòmics per a prémer la seua opinió sobre les mesures de suport que esperen de l'Ajuntament i conèixer quines accions pensen desenvolupar a nivell propi per a incentivar el consum en els seus negocis.

Ahir va tindre lloc el primer d'aquests encontres, en els quals també participen els portaveus dels grups municipals, ja que des que va començar la pandèmia per la Covid 19, a Xàbia tots els partits estan acostant el muscle i aportant idees perquè l'Administració Local siga un suport a nivell social i econòmic.

Ahir van ser les associacions de comerciants i hostalers de Xàbia, a més del Cedma, Aethma i Jovempa a nivell de comarca els qui van exposar les seues impressions sobre la campanya estival que ara acaba i van llançar idees per a encarar l'hivern.

El divendres ja hi ha prevista una altra reunió amb les empreses de turisme actiu i naturalesa, la nàutica i el sector hoteler i de l'allotjament turístic per a continuar tantejant com encaren els pròxims mesos i escoltar les seues expectatives.

Chulvi ha assenyalat que, a priori, Xàbia té unes bones eines per a ser atractiu en les circumstàncies actuals: espais naturals on practicar activitats a l'aire lliure, bon temps tot l'any, baixes taxes de Covid 19 i un important teixit comercial i hostaler que continua oferint els seus serveis de qualitat amb les màximes garanties de seguretat sanitària.

El responsable municipal va avançar que l'Ajuntament prepararà campanyes que animen a la gent de Xàbia a consumir en el seu municipi i secundar així l'economia local i també que atraguen a visitants a gaudir del molt que pot oferir la vila en els mesos d'hivern. També va recordar les accions de suport fiscal o ajudes que inclou el pla recuperem Xàbia –que aquesta tardor tindrà continuïtat- i va aportar algunes dades de la campanya turística Somnie amb Xàbia que es va realitzar al maig, un pla publicitari en xarxes socials que ha tingut 637.000 reproduccions i un abast estimat en 3 milions de persones.

El primer edil també va revelar que, segons les dades que maneja Turisme, aquest estiu no sols s'ha mantingut l'ocupació, sinó que ha sigut major que en 2019.