L'Ajuntament de Xàbia asfalta i dota d'il·luminació a l'aparcament de Duanes

14 sep 2020 El projecte inclou la instal·lació de huit punts de recàrrega parell vehicles elèctrics

L'Ajuntament de Xàbia invertirà 176.222 euros en la millora de l'aparcament públic annex a l'Avinguda del Port.

L'obra ha començat hui, dilluns 14 de setembre (es va acordar amb el comerç del barri esperar a després de la temporada alta per a no inhabilitar aquesta gran bossa d'estacionament), serà executat per l'empresa Pavasal i el seu termini d'execució és de dos mesos.

Fa tres anys, el Consistori va adequar la zona per a poder utilitzar-la com a pàrquing que descongestione Duanes. Ara, va un pas més enllà i el farà més còmode i segur en pavimentar-ho i dotar-ho d'enllumenat públic. A través d'aquest projecte s'esbrossarà la parcel·la, s'anivellarà, s'asfaltarà i es realitzarà una xicoteta vorera en la qual també es disposaran huit punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, mostra del compromís del municipi amb les energies netes. De les aproximadament 150 places es reservaran 8 per a persones amb mobilitat reduïda.

També es procedirà a la col·locació de la senyalització vertical i horitzontal (pintura viària) i es col·locaran baranes de protecció per a evitar caigudes.

El tancament del recinte també es millorarà, mantenint els marges de pedra seca.

A més d'aquesta obra, l'Ajuntament té previst també altres projectes en Duanes com la construcció d'una rampa d'accés a la zona elevada de Crist de la Mar. Recentment ha realitzat altres inversions en aquest barri com la renovació del pont de Triana, la reforma de voreres en l'Avinguda dels Furs, substitució de gran part de l'enllumenat púbic o reparacions urgents després de la borrasca Gloria en el passeig marítim i Marina Española.