Comencen les obres per a dotar de pluvials als carrers Historiador Escolano i Arquitecte Urteaga de Xàbia

20 ago 2020

L'Ajuntament de Xàbia iniciarà aquest dilluns 24 d'agost les obres d'ampliació de la xarxa de pluvials en el barri de Thiviers. El projecte servirà per a obrir embornals i canalitzar els escolaments de la pluja. Suposarà una inversió municipal de 69.633 euros (amb càrrec a una subvenció de la Diputació d'Alacant) i afectarà els carrers Historiador Escolano i Arquitecte Urteaga.

L'obra té un termini d'execució de dos mesos i serà realitzada per l'empresa Blas Antequera S.L.

Segons expliquen des del departament d'obres públiques, els treballs comportaran afeccions tant en el trànsit com en l'accés als guals i a l'aparcament, ja que es realitzarà tant una rasa central com en tots dos laterals. És per això que l'execució s'ha seqüenciat en tres fases per a minimitzar les molèsties i els problemes d'accessibilitat a veïns o usuaris.

La previsió és que els treballs comencen pel carrer Historiador Escolano fins a l'encreuament amb Arquitecte Urteaga; la segona fase des d'Arquitecte Urteaga fins a la cantonada amb carrer Vicente Boix i l'última des d'aquest punt a l'encreuament amb carrer Albereda.

El projecte servirà per a resoldre els problemes d'acumulació d'aigua que puntualment pateixen en alguns trams d'aquestes vies i forma part de l'anomenat xicotet urbanisme que soluciona problemes que afecten el dia a dia del ciutadà i milloren la seguretat dels espais públics.