Xàbia prepara una nova línia d'ajudes per a professionals com el sector del taxi que van veure caure la seua facturació amb l'estat d'alarma

19 ago 2020

L'Ajuntament de Xàbia treballa en les bases per a regular una nova línia d'ajudes econòmiques directes a professionals que, malgrat no estar obligats a tancar durant l'estat d'alarma, sí que van veure caure dràsticament la seua facturació (almenys en un 50%). Un dels sectors específics que podrà beneficiar-se d'aquest suport econòmic serà el del taxi.

L'alcalde, José Chulvi, ha explicat que la Diputació d'Alacant ha aprovat un pla de subvencions a autònoms i empreses afectats per la crisi de la Covid. A Xàbia li corresponen 94.000 euros i és l'Ajuntament qui s'encarregarà de gestionar la concessió de les ajudes, que podran ser d'un màxim de 1.500 euros segons la demanda, i es podran dedicar a lloguers, factures de xarxes de servei o consultoria, entre altres.

Les bases s'emportaran al ple d'aquest mes per a la seua aprovació inicial i han sigut ja treballades en una junta de portaveus celebrada hui.

Aquesta línia d'ajudes complementarà a la impulsada pel propi Ajuntament de Xàbia als autònoms o mutualistes que es van veure obligats a baixar la persiana durant l'estat d'alarma (hostaleria, comerç), ara en fase de presentació de sol·licituds i que està dotat amb 1’5 milions d'euros.