L'Ajuntament de Xàbia activa una nova eina per a sol·licitar via web la cita prèvia en els serveis municipals

17 ago 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha activat una nova eina per a facilitar als ciutadans la sol·licitud de cita prèvia requerida per a ser atesos presencialment pels diferents departaments municipals.

El servei està habilitat en la pròpia web (l'enllaç directe és  https://citaprevia.ajxabia.com/ ) i és de molt fàcil maneig i no necessita de la instal·lació de cap aplicació o similar. Només es requereix un correu electrònic de contacte on se li enviarà un recordatori de la cita o se li podrà avisar de qualsevol canvi.

Des que la crisi de la Covid19 ha obligat a prioritzar l'atenció telemàtica o telefònica i reduir l'atenció presencial en les diferents administracions i organismes es realitza de manera controlada, les centraletes del Consistori ha multiplicat la gestió de trucades i en alguns casos, arribat a saturar-se a pesar que s'ha quadruplicat el personal que l'atén.

És per això que des de la regidoria de Noves Tecnologies, que dirigeix Ximo Segarra, s'ha impulsat aquest nou canal alternatiu per a gestionar les cites directament por internet amb el calendari d'atenció que maneja cada departament.

El sistema ja està actiu per a les àrees d'Urbanisme, Gestió Tributària, Recaptació i OAC, que són les més demandades, i anirà incorporant progressivament a la resta de departaments.

Des de l'Ajuntament recorden així mateix que els ciutadans tenen a la seua disposició la seu electrònica (xabia.sedelectronica.es), per a realitzar els seus tràmits sense cita i sense haver de desplaçar-se.