Xàbia reuneix l'empresariat de l'oci nocturn per a acordar un reforç de la seguretat sanitària

22 jul 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha realitzat aquest matí una reunió amb els empresaris dels locals d'oci nocturn i els representants de les associacions d'hostaleria i comerç per a posar sobre la taula la necessitat de conjuminar esforços i reforçar el compromís amb el compliment de les mesures de seguretat sanitària contra la propagació de la Covid19.

L'alcalde, José Chulvi, i les regidores de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, i Sanitat, Rita Berruti, han assenyalat que –segons les dades facilitades per les autoritats sanitàries- una gran part dels brots que tenen localitzats en la Comunitat Valenciana i en la resta del país, estan lligats a l'oci nocturn i a les reunions familiars en ser on més es relaxen les mesures de protecció. Per això és vital que els empresaris prenguen consciència de la situació i posen tot de la seua part per a evitar la propagació del virus.

Chulvi ha recalcat que no es poden repetir situacions com les viscudes el passat cap de setmana –en el qual l'Ajuntament ja ha obert expedients sancionadors- i ha apel·lat a la col·laboració de tots per a atallar comportaments incompatibles amb la crisi sanitària que pateix el país.

Per part seua, el municipi ja ha anunciat que reforçarà la presència policial i els controls en les zones on es concentren els locals per a ajudar a gestionar les possibles aglomeracions que es puguen produir en l'exterior dels pubs i sancionar a qui no porte la màscara, obligatòria a la Comunitat Valenciana.

L'alcalde ha exposat que en la lluita contra la Covid19 “tots hem d'anar de la mà”, ja que qualsevol brot que es registre desencadena uns protocols que “arrosseguen a tots” i afecten el global de la població i l'economia.

“Som conscients de la importància del vostre sector en l'economia del municipi i del mal que ho heu passat els últims mesos. No volem que passe el que a Gandia i per això és imprescindible implicar-se i complir sense excuses” ha resolt el primer edil.

L'empresariat ha mostrat la seua voluntat de col·laborar al màxim i contribuir al fet que Xàbia continue sent un municipi segur per a tots. De fet, les associacions de comerciants han avançat que realitzaran una comunicació a tots els seus associats recordant les normatives i apel·lant al compliment.