L'Ajuntament cancel·la enguany els premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia

17 jul 2020

L'Ajuntament de Xàbia ha decidit no convocar enguany els premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia. Davant la situació sanitària que pateix el país i d'acord amb les mesures de prevenció i contigència de la COVID-19, el Consistori prefereix deixar enguany en blanc i posposar a 2021 la pròxima edició d'aquests reconeixements locals a persones o entitats que es distingeixen per la seua aportació a la societat.

L'alcalde, José Chulvi, ha explicat que ser premiat amb el 9 d’Octubre és un moment d'alegria i orgull, que qualsevol mereix poder celebrar i compartir amb la seua família i amics. Per això, i en previsió que l'acte institucional d'enguany estaria molt condicionat per les mesures de seguretat sanitària, s'ha optat per posposar al 2021 la que serà una edició molt especial: el 25 aniversari d'aquests guardons.

A més, aprofitant aquesta aturada, l'executiu proposa fer un canvi en el reglament d'aquests premis perquè els reconeixements no estiguen tan delimitats (actualment són a la Solidaritat i als Valors Cívics) i així puga reconèixer-se a persones que destaquen en altres àmbits igualment importants per a la societat.

La decisió d'ajornar la 25 edició dels Premis 9 d’Octubre ha sigut comunicada hui als portaveus municipals en una junta celebrada a primera hora en la qual s'han tractat diferents assumptes de la gestió municipal.