L'Ajuntament de Xàbia recupera l'atenció presencial sempre amb cita prèvia

12 jun 2020

L'Ajuntament de Xàbia tornarà a atendre presencialment els veïns i veïnes a partir de la setmana vinent. Això sí, l'entrada en les dependències estarà limitada a aquells que compten amb cita prèvia per a evitar situacions que faciliten la transmissió de la Covid19 com la concentració de persones en espais tancats o els temps d'espera.

En les últimes setmanes gran part del personal municipal ha anat tornant a les oficines, però el gruix dels departaments ha continuat fent el seu treball a porta tancada en tant que els espais municipals van equipant-se amb els sistemes de protecció necessaris per a prestar l'atenció ciutadana amb les màximes garanties tant per a l'usuari com per als empleats públics.

Serveis Socials, Creama, la OAC o l'Àrea Econòmica ja han començat amb l'atenció presencial per als quals requerisquen realitzar determinades gestions que no són possibles de manera telemàtica i ara se sumen els altres departaments.

Per a sol·licitar cita prèvia cal telefonar a la centraleta 965790500 (que s'ha reforçat de tindre un únic telefonista a estar atesa per 4 o 5 persones) o al 966508851 específic per a tràmits de la OAC com a padró i el registre de documents.

Així mateix, conscients que amb els canvis que porta la “nova normalitat” cal continuar prioritzant l'atenció telemàtica i les línies poden saturar-se puntualment, des de l'àrea de Noves Tecnologies s'està desenvolupant un sistema per a poder gestionar la cita prèvia a través d'internet, amb una eina similar a les que funcionen en la ITV o Sanitat i que es posarà en marxa al llarg d'aquest mes.

L'únic departament que, per les seues característiques, obrirà amb accés lliure són les oficines de Turisme que estaran operatives el dilluns dia 15 de juny.

D'altra banda, la regidoria de Serveis Socials –que des de la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid19 ha multiplicat exponencialment el seu treball- ha reorganitzat al personal i contractat reforços per a poder donar una millor resposta i tindre obert el Centre Social en horari de matí i vesprada.

En qualsevol cas, l'accés a qualsevol edifici públic estarà condicionat al fet que es complisquen les mesures d'higiene: portar màscara, guardar les distàncies de seguretat i utilitzar l'hidrogel que es dispensarà a l'entrada.

 

ESPAIS PÚBLICS

També a poc a poc van recuperant-se els espais públics com les platges, els parcs (Pinosol, Rafalet i el berenador de la Plana ja estan oberts), i a partir de la setmana vinent –si es passa a la fase 3- també es desprecintaran les àrees de jocs infantils i les zones esportives a l'aire lliure: àrees d'exercicis per a majors, el skatepark o parc de calistenia. Quant a edificis esportius, la majoria estan solo operatiu per a entrenament d'esportistes federats, mentre que les pistes de pàdel o el frontó estan disponibles amb cita prèvia.

També els equipaments culturals (biblioteca, museu, arxiu i sales d'exposicions) estan ja operatius i altres recintes municipals com el Cementeri Municipal o l'ecoparc