Xàbia activa aquest dissabte la campanya de vigilància forestal

28 may 2020

L'Ajuntament de Xàbia inicia aquest dissabte 30 de maig la campanya de prevenció i vigilància forestal que realitza amb la col·laboració de Protecció Civil. Aquest cos voluntari s'organitzarà en torns de matí i vesprada per a tindre actius dos equips de guàrdia i efectuar patrulles de vigilància pel terme municipal, un servei que durarà fins octubre i estarà coordinat amb la Policia Local i el parc comarcal de bombers.

La regidora de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Incendis, Pepa Gisbert, ha assenyalat que, a més d'un actiu important a nivell de protecció, els equips de Protecció Civil són clau a l'hora de donar una resposta ràpida davant qualsevol conat d'incendi que puga produir-se en el nostre extens terme municipal. Sobre aquest tema, l'agrupació de Xàbia és una de les primeres que –per la formació dels seus voluntaris i els mitjans materials a la seua disposició- compta amb l'acreditació oficial homologada de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a poder intervindre en els operatius d'extinció d'incendis forestals i cooperar amb els Consorcis de Bombers davant un foc.

Gisbert ha recordat que en els últims anys, l'Ajuntament ha anat reforçant a poc a poc els equips i la formació d'aquests voluntaris: des de material d'autoprotecció a vehicles i sistemes pioners com els potents aspersors sideinfo.

Protecció Civil brinda un gran servei a Xàbia com demostren les 4.485 hores de vigilància i intervenció que van acumular durant la campanya de vigilància de l'any passat.

Durant aquests mesos, hi ha permanentment dos equips de guàrdia i els dies de risc màxim es reforça l'operatiu.