L'entorn del Mercat Municipal serà per als vianants des d'aquest dijous

27 may 2020

L'Ajuntament de Xàbia informa que a partir d'aquest dijous 28 de maig la plaça Celestino Pons i el carrer Sor María Gallard quedaran tancades al trànsit rodat.

El Consistori garanteix les tasques de càrrega i descàrrega, que estaran permeses des de les 6 fins a les 11 hores. Després, s'alçaran els pilons hidràulics que deixaran per als vianants l'entorn del Mercat. També s'han reservat dues places d'aparcament en l'entrada de la plaça (enfront de les oficines del Banc Sabadell) per a donar servei als clients de la farmàcia i per a càrregues ràpides de compra.

També s'han reparat els pilons de tancament situats en la placeta del Convent i  el carrer Llotgeta (on la càrrega i descàrrega també estarà limitada fins a les 11 hores) per a quedar tancat a partir d'aqueixa hora l'accés a la plaça de Baix.

Altres espais del municipi que estaran lliures de cotxes són els accessos al passeig David Ferrer de l'Arenal i parcialment l'avinguda Mediterrani (en direcció Arenal-Port). Aquests espais ja han sigut fitats amb elements urbans com a jardineres o senyalització viària.

Totes aquestes conversions en zona de vianants formen part de les accions de l'Ajuntament de Xàbia per a garantir als vianants la distància física necessària per a reduir els contagis per  la Covid-19 i per a poder atorgar a l'hostaleria una major ocupació de la via pública i que així les seues terrasses siguen segures i tinguen marge de negoci.

Aquestes mesures són de caràcter transitori i poden ser revisades o adaptades a les noves necessitats o permanents si es constata la seua efectivitat i bona acceptació.

De fet, un dels acords presos recentment en junta de portaveus és l'avaluació en global de la mobilitat en la població, l'estudi de les conseqüències de les conversions en zona de vianants i l'impuls de mesures perquè aquesta siga més sostenible.