La regidoria d'Agricultura de Xàbia canalitza el repartiment dels tractaments contra la Xylella per als cultius del municipi

03 mar 2020

La regidoria d'Agricultura de Xàbia informa els agricultors del municipi que la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica té previst facilitar-los el producte necessari per a practicar el tractament fitosanitari que pretén combatre els vectors de Xylella fastidiosa. En concret es repartirà el producte Lambda cihalotrin 10%  per als cultius d'ametler, olivera i fruiteres d'os.

Així mateix, als agricultors que tinguen una parcel·la en la zona infectada i tinguen la notificació de la Conselleria, se'ls podrà proporcionar producte per a una altra mena de cultius com a fruiters, cítrics, vinya i erms.

El lliurament d'aquests químics es realitzarà a través dels Ajuntaments i ja seran els propis agricultors els qui s'encarreguen de la seua aplicació. Les persones interessades a realitzar el tractament han d'acudir al llarg d'aquest mes de març a les oficines de Serveis i Medi Ambient per a emplenar les sol·licituds per a Conselleria, que bàsicament són les dades de l'agricultor i del cultiu a tractar.

La regidora d'Agricultura, Marta Bañuls, ha emplaçat als agricultors a fer ús d'aquests tractaments, tan importants per a frenar la propagació d'una malaltia tan nociva com la Xylella fastidiosa i ha recordat que en la pàgina web de la Conselleria http://www.agroambient.gva.es/es/web/agricultura/xylella-fastidiosa tenen a la seua disposició la informació de les bones pràctiques culturals efectives per a combatre també aquests vectors.