Amjasa repararà el mur de contenció del riu Gorgos després que una nova solsida haja deixat a l'aire la canalització hídrica

18 feb 2020 L'obra ja està en licitació per via d'urgència

L'empresa municipal d'aigües, Amjasa, ha tret a licitació les obres de reparació de canonades i reconstrucció parcial del mur de contenció del riu Gorgos. El projecte, amb un pressupost base de 162.052,61 euros (IVA inclòs), s'està tramitant per via d'urgència, ja que després de l'última crescuda del riu (a finals de gener) es va produir un despreniment que va deixar a l'aire un tram de les canalitzacions.

Es tracta d'una canonada de 500 mm, que forma part de la xarxa principal de proveïment des de la planta dessalinitzadora al nucli urbà i per tant, de gran importància per al sistema hídric.

Aparellada a l'obra pròpia en la xarxa, el projecte inclou també les necessàries per a retornar l'estabilitat al terreny que l'acull (reconstrucció i formigonada), que forma part del mur de contenció del riu Gorgos i que porta més d'una dècada en precari des que la riuada de 2007 va originar les primeres solsides. Des d'aquest moment, cada crescuda del Gorgos ha empitjorat l'estat del mur. De fet, un tram està fins i tot tallat al trànsit des de fa anys i mai ha sigut reparat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

La licitació, publicada en la plataforma de contractació del sector públic, està oberta a ofertes fins al 24 de febrer.

L'obra tindrà un termini d'execució de dos mesos.