L'empresa municipal d'aigües de Xàbia canvia els seus estatuts per a poder assumir nous reptes com la gestió del sanejament o de la inundabilitat

14 feb 2020

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, ha celebrat hui una junta general en la qual s'ha aprovat per unanimitat canviar els seus estatuts per a encarar nous reptes o poder ampliar el seu volum de negoci.

Les modificacions normatives permetran a l'empresa municipal assumir noves funcions, com la gestió de les xarxes de sanejament. En aquest sentit, l'alcalde, José Chulvi, ha recordat que l'Ajuntament està preparant ja els projectes de grans col·lectors per a dotar d'aquesta xarxa de servei a les urbanitzacions, així com el reglament per al seu ús.

Un altre dels desafiaments per als quals Amjasa es proposa és per a col·laborar en la cerca de solucions als problemes d'inundabilitat en l'Arenal i Saladar; a més de liderar el projecte de reutilització d'aigües depurades per al reg agrícola.

Finalment, l'alcalde també ha posat sobre la taula la pròxima finalització de la concessió de la planta dessalinitzadora (datada en 2023) i la necessitat de preparar la seua futura gestió.

Aparellat a aquest increment de volum de treball, l'empresa municipal també ha contemplat en el canvi dels seus estatuts l'increment del seu consell d'administració, que actualment té consellers i que proporcionalment al pressupost anual que manege podrà tindre fins a 15 membres.

Un altre acord pres hui de manera unànime per la junta general és l'acceptació del cessament voluntari del Secretari General de l'Ajuntament com a secretari d’Amjasa, que a partir d'ara comptarà amb un altre tècnic superior –a designar pel consell d'administració- com a assessor jurídic.

L'alcalde ha volgut destacar la capacitat d’Amjasa per a adaptar-se a tots els canvis legislatius viscuts en l'administració pública en els últims anys i també la seua solvència per a encarar situacions de crisis i post-crisi amb resultats empresarials més que òptims i sense fer pujat ni un cèntim la tarifa de l'aigua en els últims deu anys.

“Podem dir que tenim una empresa pionera, amb compromís social i que s'ha fet un nom en l'àmbit nacional per la seua gestió eficient i compromesa amb el públic” ha destacat Chulvi.